Winkelen in Shanghai

 

Nanjing Road

Het beroemde Nanjing Road. De langste winkelstraat ter wereld

Shanghai is een ideale stad om te winkelen. De stad omvat talloze winkelcomplexen (die niet te vergelijken zijn met de winkelcentra bij ons) en natuurlijk de wereldberoemde Nanjing Road. Voor shopaholics is Shanghai dan ook een waar paradijs! De stad kent eigenlijk vier belangrijke winkelgebieden waar je dagenlang kunt winkelen, rondlopen en af en toe even bijkomen door ergens een hapje te gaan eten.

Nanjing Road

Als je wilt winkelen in Shanghai dan heb je de keuze uit diverse winkelgebieden. Maar een echte must is in ieder geval de langste winkelstraat ter wereld; Nanjing Road, of Nanjinglu. Vooral het oostelijke deel van de straat omvat veel grote warenhuizen en bekende winkels. In het westelijke deel zijn ook nog veel winkels, maar daar vind je ook veel kantoorgebouwen. De prijzen op Nanjing Road zijn over het algemeen heel redelijk.

Bekijk nu de beste Shanghai vakantie aanbiedingen

Huaihailu

Huaihailu is een stuk chiquer en duurder. Je vindt er, vooral in het oostelijke deel, luxe winkelcomplexen, veelal gevestigd op de onderste verdiepingen van wolkenkrabbers, waar het wat rustiger is dan op Nanjing Road. Meestal is er ook een afdeling of verdieping met een food court; diverse restaurants waar je even kunt bijkomen van het shoppen. Meer naar het westen toe maken de hoge torens plaats voor lagere gebouwen met kleinere boetiekjes en exclusieve winkels.

Zhongshan-park

Het gebied rond het Zhongshan-park is minder uitgebreid winkelgebied, maar omvat wél de Cloud 9 Mall; een gigantisch winkelcentrum met kledingwinkels, supermarkten, restaurants, bioscopen en nog veel meer. Ideaal voor een dag shoppen, uit eten gaan en een filmpje pakken!
Xujiahui

Xujiahui

Het relatief nieuwe Xujiahui

Een vrij nieuw gebied om te winkelen in Shanghai is de wijk Xujiahui, die in rap tempo groeit en waar er steeds meer hoge gebouwen verrijzen. Hier vind je behalve elektronicawinkels, waar Xuhiahui om bekend staat, ook talloze andere soorten winkels. De grote boulevards komen allemaal uit op het centrale verkeersplein Xujiahui, waar de winkelcomplexen die er omheen liggen ondergronds met elkaar verbonden zijn.