Yuyuan Tuin

Yuyuan Tuin

Komt tot rust in de Yuyuan Tuin

China staat al eeuwenlang bekend om haar prachtige tuinen. Deze klassieke tuinen bevatten paviljoenen, weggetjes, waterpartijen, bruggetjes, pagodes en natuurlijk theehuisjes. De Yuyuan tuin, een ontwerp in de Suzhou stijl (veel water, rotsen, bomen en tempels) in de Old Town van Shanghai, is daar een prachtig voorbeeld van.

De Happy Garden

De Yuyuan Tuin wordt in het Engels The Happy Garden genoemd. Het Chinese woord Yu betekent zoiets als ‘je op je gemak voelen, onbezorgd zijn’. De hele tuin is dan ook ontworpen om de bezoeker zich op zijn gemak te laten voelen en heeft een ontspannende uitwerking. De tuin omvat zes delen die afgescheiden zijn door middel van muren die prachtig versierd zijn met draken. Als je de tuin ingaat, kom je eerst in de Sansui-hal, het deel dat in de loop der geschiedenis veel gebruikt werd voor plechtigheden en de ontvangst van gasten. Daarna kom je in de, wat kale, rotstuin. In de andere delen vind je meer begroeiing, eeuwenoude bomen en beekjes en vijvertjes. In het achterste deel van de tuin zijn gangetjes en grotten en heb je uitzicht op de Chenghuang-tempel.

Bekijk nu de beste Shanghai vakantie aanbiedingen

Geschiedenis

Yuyuan Tuin

Ook ’s avonds is de Yuyuan Tuin prachtig

Corruptie en persoonlijk gewin maken deel uit van de historie van China, zo ook tijdens de Ming-dynastie. De hoge ambtenaar Pan Yunduan gebruikte overheidsgeld voor eigen gewin en liet daarmee de Yuyuan Tuin in 16 e eeuw aanleggen voor zijn ouders, zodat ze daar een comfortabele oude dag konden doorbrengen. In de loop der tijd raakte de Panfamilie en de tuin echter in verval. Tijdens de 18 e eeuw kochten een stel handelaren de tuin op en knapten het helemaal op, maar later, gedurende de 19 e eeuw en begin 20 e eeuw, raakte het weer in verval door oorlogen en toedoen van soldaten. De stad Shanghai nam de Yuyuan Tuin in de vijftiger jaren over, liet het restaureren en stelde de tuin open voor publiek en toeristen in 1961.
Bereikbaarheid

Je kunt de Yuyuantuin bereiken met lijn 10 van de metro. Op het station ‘Yuyuan Garden’ neem je uitgang 1. Aan de rechterkant loop je het park in waar je aan het eind weer naar rechts loopt. Daar kom je uiteindelijk bij het Chenghuang-complex met de Chenghuang-tempel en diverse winkeltjes. De ingang van de Yuyuan Tuin ligt midden in het complex en je betreedt de tuin via het bekende zigzagbruggetje.