Hotels Shanghai

Hotel Indigo Bath

Hotel Indigo Bath met prachtig uitzicht op de skyline van Shanghai

Shanghai is een gigantisch grote stad met diverse districten waar je niet direct overzicht over hebt. De meeste mensen zijn niet bekend met de verschillende stadsdelen en bovendien zijn er vele duizenden hotels in alle soorten, maten en prijsklassen. Het kiezen van een geschikt hotel is daarom best lastig. Waar kun je het beste op letten als je uit de vele hotels Shanghai je keuze moet maken?

Hotels Shanghai; welke locatie?

Bij het kiezen van je hotel is het makkelijk om je te baseren op de locatie. Welk stadsdeel past het beste bij jou wensen. Zeker als je Shanghai voor het eerst bezoekt, zijn er drie wijken die vooral in aanmerking komen.

Bekijk nu de beste Shanghai vakantie aanbiedingen

Het centrum van de stad staat daarbij verreweg op nummer 1. We hebben het dan over het stuk rond het Volksplein tot aan de Bund aan de rivier. De meeste toeristische bezienswaardigheden zijn in de buurt en dus op loopafstand. Centraal gelegen in het centrum vind je ook de belangrijkste winkelstraat van Shanghai; Nanjinglu. Je kunt er dus ook lekker winkelen of in één van de talloze restaurants uit eten gaan.

Everbright Hotel Shanghai

Het Everbright Hotel Shanghai

Voor elk centrum van een stad waar ter wereld ook geldt natuurlijk wel dat het er ook behoorlijk druk en soms lawaaierig kan zijn. Zit je liever wat rustiger dan is de Franse Concessie met de vele koloniale gebouwen en meer groen beter geschikt. Hoewel je hier wel voldoende restaurants kunt vinden, zijn de meeste toeristische attracties wel wat verder weg. Ook de wijk Pudong, aan de andere kant van de rivier, is zeer geschikt. De wijk ligt nog iets verder weg, maar met de metro ben je zo overal in de stad waar je wezen wilt. Daar staat tegenover dat de kamerprijzen hier ook wat lager liggen.
Tips bij het kiezen van je hotel

Kies altijd voor een hotel op loopafstand van een metrostation, vooral van lijn 1 en 2 waar de meeste bezienswaardigheden aan liggen.

Hotels in Shanghai, zeker de goedkopere kamers, hebben niet altijd ramen. Let daar op!

Kijk of er airco is, en informeer naar een rustige kamer (veelal aan de achterzijde van het hotel) voor als je een lichte slaper bent.