Oriental Pearl Tower

Oriental Pearl-Tower

Oriental Pearl-Tower

De Oriental Pearl Tower is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Shanghai. De toren is maar liefst 468 meter hoog en de op twee na hoogste televisie- en radiotorens ter wereld. De toren is voor toeristen aantrekkelijk omdat je bovenin de toren kunt genieten van een machtig uitzicht over de stad en je jezelf lekkere kriebels in de maagstreek kunt veroorzaken door ofwel in de bovenste bol over de glazen vloer te lopen, ofwel in de onderste bol een ritje in de achtbaan te maken!

Bekijk nu de beste Shanghai vakantie aanbiedingen

De Oosterse Parel Toren

Behalve het feit dat de toren zo hoog is, maakt ook het ontwerp de Oriental Pearl Tower zo speciaal. Het is gebaseerd op het gedicht van de Chinese dichter Bai Juyi (uit de Tan Dynastie), genaamd Pipa-spel. Het is een symbolische weergave van de klanken van de pipa, een Chinees tokkelinstrument, alsof ‘parels neerpingelen op een jaden plaat’. In totaal zijn er 11 grote en kleine bollen. De twee grootste vallen natuurlijk het meeste op; deze hebben een diameter van maar liefst 50 (onderste) en 45 (bovenste) meter. De kleinere bol helemaal boven in de toren heeft een doorsnede van 14 meter en verbindende cilindervormige buizen zijn 9 meter doorsnede. Helemaal bovenop de toren staat de antennepaal van 118 meter hoog die de radio- en televisie-uitzendingen voor een groot deel van Shanghai uitzendt.
Drie observatieniveaus

Oriental Pearl Tower

Lichtshow met Oriental Pearl-Tower centraal

In de torens zijn er drie observatieniveaus waar je heen kunt gaan; op 90 meter ligt Space City, op 263 meter is de Sightseeing Floor en op 90 meter vind je Space City. In de onderste bol kun je zelfs naar de kermis en je vindt er de hoogste indoor achtbaan ter wereld. Verder kun je in de Oriental Pearl Tower voorstellingen bijwonen, gaan winkelen in het winkelcentrum, uit eten gaan in één van de restaurants en er is zelfs een Space Hotel!