Eten & drinken in Shanghai

eten & drinken in Shanghai

Sfeervol restaurant in Shanghai

Tijdens je vakantie is het natuurlijk heerlijk om af en toe uit eten te gaan, daarbij maakt het niet uit of het nou om een romantisch diner voor twee gaat, of dat je met het hele gezin bent. Shanghai is zeer multicultureel en eten & drinken in Shanghai is dan ook mogelijk in allerlei soorten en prijsklassen; van Franse Fusion keuken tot kleine Chinese eettentjes.

Van alles wat

Shanghai is een zeer veelzijdige stad, zowel op het gebied van bezienswaardigheden als op het gebied van uitgaan. Eten en drinken in Shanghai kan in luxe, dure restaurants en nightclubs maar er zijn ook gezellige barretjes en kraampjes met Chinees fast food; op elke straathoek vind je wel een restaurant of tentje waar je wat kunt eten. Daarnaast zijn ook de bekende westerse hamburgerketens hier volop aanwezig.

Bekijk nu de beste Shanghai vakantie aanbiedingen

Vooral in de Franse wijk zijn er veel terrasjes, restaurantjes en bars te vinden. Met vis moet je wel een beetje uitkijken; vis, schaal- en schelpdieren smaken veelal nogal metaalachtig en bevatten dan ook meer zware metalen dan goed voor je is. Wil je toch vis eten, zoek dan een goed, en wat duurder, visrestaurant op. Vegetariërs kunnen in Shanghai uitgebreid genieten; gestoomd, gefrituurd, roergebakken en talloze andersoortige vegetarische gerechten zijn er verkrijgbaar.

Chinese keuken

eten & drinken in Shanghai

Typisch chinees gerecht
Een vakantie in China is niet compleet als je niet uitgebreid de Chinese keuken hebt uitgeprobeerd. Elke streek in dit gigantisch grote land heeft zo zijn eigen kenmerken waar het de eetgewoonten betreft. De lokale keuken van Shanghai en omstreken is nogal zoet, de Sichuankeuken staat bekend om het gebruik van de vele kruiden en ook het eten uit Yunnan is heel geurig wat dat betreft.

Eten & drinken in Shanghai op grote hoogte

Veel van de wolkenkrabbers en torens die je kunt bezoeken, hebben ook een of meer restaurants of bars op de bovenste verdiepingen. Ga lekker uit eten op grote hoogte, in plaats tickets te kopen voor het observatieplatform en geniet van een uitgebreid diner of een lekker drankje én van het uitzicht!

Laatste tip; het is in Shanghai niet gebruikelijk een fooi te geven.