Nanjing Road

Nanjing Road

Het beroemde Nanjing Road. De langste winkelstraat ter wereld

In het centrum van de stad ligt de belangrijkste winkelstraat van Shanghai en de langste winkelstraat ter wereld (6 kilometer!); Nanjing Road. De drukke winkelstraat bestaat uit twee gedeelten; Oost- en west Nanjing Road. Het in het Huangpu District gelegen oostelijke deel (het authentieke deel) is voetgangerszone en loopt van de Bund naar People’s Square. Vanaf daar begint het westelijke deel, met veel luxe winkels en malls, dat zich uitstrekt tot aan het Jing’an District. Wil je een dagje lekker shoppen? Dan moet je naar Nanjing Road!

Geschiedenis

Nanjing Road

Nanjing Road is altijd sfeervol

Halverwege de 19 e eeuw bestond Nanjing Road al, althans een deel ervan, maar het heette toen “Park Lane”. Het was het gedeelte vanaf de Bund te He’nan Road. In de loop der tijd werd de weg verlengd tot de Zhejiang Road en nog later werd het uitgebreid tot de Tibet Road. In 1865, werd de weg officieel “Nanking Road” genoemd. Bijna een eeuw later besloot de regering het om te dopen tot East-Nanjing Road. Maar dat werd vervolgens samengevoegd met West-Nanjing Road en de twee wegen kregen samen 1 naam en zo ontstond het 6 kilometer lange ‘Nanjing Road’.

Bekijk nu de beste Shanghai vakantie aanbiedingen

In de loop der geschiedenis, maar vooral in de koloniale tijd, bouwde Nanjing Road een heuse reputatie op; daar moest je naar toe voor de nieuwste mode, grote warenhuizen en casino’s. Later trokken de duurdere zaken weg naar de nieuwgebouwde malls en winkelgebieden. Toch is Nanjing Road vandaag de dag ook nog erg leuk om te winkelen en voor toeristen een aantrekkelijke plaats om de sfeer van het koloniale oude China te proeven.
Interessante plekken aan Nanjing Road

Nanjing Road

Dag en nacht is het gezellig op de Nanjing Road

Nanjing Road is in ieder geval zeer gevarieerd; sommige delen zijn voetgangersgebied, andere stukken bevatten bochten en mooie bomen aan de kant en weer andere stukken bieden meer het beeld van moderne hoofdstraat met hoge kantoorgebouwen en luxe hotels.

Vlak bij het metrostation Jing’an vind je het gelijknamige park. In de ochtend wordt hier uitgebreid aan Tai Chi gedaan maar er zijn ook theehuizen en gezellige restaurants. Tegenover het park ligt het wonderbaarlijk rustige en stille Jing’an Si; de Jing’an-tempel en natuurlijk is er nog veel meer te beleven aan deze lange straat!