Xintiandi

Xintiandi

Sfeervole straatjes in Xintiandi

‘Nieuwe hemel en aarde’

Heb je zin een avondje uit te gaan tijdens je vakantie in Shanghai, dan moet je beslist naar Xintiandi. Xintiandi is het entertainment district van de stad, met talloze bars, discotheken, theaters, boetieks kunstgalerieën en restaurants. Maar het zijn niet alleen deze gelegenheden die zorgen voor de sfeer in de wijk. Het bestaat er namelijk uit kleine, doodlopende straatjes met traditionele Chinese huisjes zoals die aan het begin van de 20 e eeuw gebruikelijk waren; de zogenaamde shikumen. Deze shikumen zijn op magnifieke wijze omgebouwd tot een trendy uitgaanscentrum.

Bekijk nu de beste Shanghai vakantie aanbiedingen

Bezoek Xintiandi zowel overdag als in de avonduren

Xintiandi

Ook het eten is erg sfeervol in bijvoorbeeld Shanghai Tang

Overdag is het ook erg leuk om door de vele smalle straatjes met oude historische gevels te wandelen. Je vindt er diverse winkeltjes zoals boetiekjes, juweliers en porseleinwinkels, maar ook kunstgalerieën en luxe winkelcentra. Een populaire winkel in Xintiandi is Shanghai Trio. Het is niet een grote winkel maar ze verkopen er aparte kleding en accessoires in zowel traditionele als moderne Chinese stijl. Een ideale plek dus om een leuke souvenir voor thuis mee te nemen. Voor luxe kleding met een ‘vleugje Chinees’ kun je terecht bij Shanghai Tang. Tegenover die winkel ligt het Shanghai Tang restaurant, waar je heerlijk kunt eten. En heb je nog geen zin om terug naar je hotel te gaan? Dan verhuis je gewoon een verdieping naar boven en gaat lekker in het Shanghai Tang Café zitten.
Als de zon achter de horizon is verdwenen, wordt de muziek harder gezet. Cafés en bars lopen vol en de grotere clubs hebben vaak een heel programma met speciale thema-avonden en soms met wereldberoemde dj’s. Wat muziek betreft vind je hier zo’n beetje alles en ook qua drankjes; in sommige bars maken ze er iets heel speciaals van zoals bij People 7, waar je je cocktail in een reageerbuisje geserveerd krijgt. Nergens in Shanghai kun je zo uitgaan als in Xintiandi, wat ‘nieuwe hemel en aarde’ betekent. Kortom een goede plek om te dansen en te feesten!