Shanghai Oceaan Aquarium

Shanghai Oceaan Aquarium

Bekijk de immens grote aquaria van dichtbij!

Shanghai heeft één van de grootste en beroemdste zee aquaria ter wereld en een bezoek aan deze plek met de meest wonderbaarlijke onderwaterwezens en vissen in allerlei kleuren en maten is zeker de moeite waard. Erg leuk voor kinderen, maar ook volwassenen zullen hier hun ogen uitkijken!

300 Verschillende soorten

Shanghai Oceaan Aquarium

Loop in het 155 meter lange tunnel onder water

Het Shanghai Oceaan Aquarium bestaat uit drie verdiepingen met verschillende zones voor de verschillende delen van de wereld en omvat zo’n 15000 dieren in maar liefst 300 verschillende soorten. De meeste van deze schepsels leven in zeer grote bassins waar de natuurlijke omgeving zo goed mogelijke is nagebootst. Daarnaast zijn er ook kleinere aquaria in de muren waarin kleinere vissoorten en planten leven.

Bekijk nu de beste Shanghai vakantie aanbiedingen

Zoals gezegd zijn er verschillende zones; een Chinese zone, een deel voor Australië, Zuid-Amerika, Zuidoost Azië, Afrika en een Arctische en koudwaterzone. Voor kinderen is er het erg leuk om tijdens de voedertijden aanwezig te zijn; van 9:45 tot 11:10 en van 14:15 tot 15:20.

Maar het mooiste en indrukwekkendste deel van het Shanghai Oceaan Aquarium is de onderwatertunnel; de langste aquariumtunnel ter wereld. Het is een 155 meter lange, glazen tunnel onder een gigantisch bassin. Je wordt op een langzaam voortgaande loopband onder de tunnel doorgevoerd zodat je ruim de tijd hebt om van deze adembenemend mooie onderwaterwereld te genieten! Kom oog in oog te staan met honderden vissoorten, kleurige koralen en zelfs haaien!
Bezoek het Shanghai Oceaan Aquarium

Dankzij de ligging aan de rand van het nieuwe zakendistrict Pudong is het Shanghai Oceaan Aquarium makkelijk te bereiken. Neem de metro naar station Lujiazui en ga naar buiten bij uitgang 1. Het aquarium ligt dan aan de rechterkant van de Oriental Pearl Tower en is te herkennen door de vorm van twee halve piramides.

Openingstijden en tickets

Het Shanghai Oceaan Aquarium is dagelijks geopend van 9:00 tot 18:00 uur (juli en augustus tot 21:00), een ticket kost 160 yuan voor volwassenen en 110 yuan voor kinderen tot 140 cm.