Vliegtickets Shanghai

Vliegtickets Shanghai

Luchthaven Pudong

Voor een vakantie in Shanghai moet je ongeveer 9000 kilometer overbruggen met het vliegtuig. Een directe vlucht duurt zo’n tien en een half uur. Als je vliegtickets Shanghai wilt gaan boeken is de reistijd wel iets om rekening mee te houden. Vliegen is altijd vermoeiend, maar je kunt het jezelf wel zo comfortabel en gemakkelijk mogelijk maken zodat je na aankomst niet eerst een paar dagen bij hoeft te komen. Kies daarom voor een directe vlucht, want overstappen is altijd een tijdrovende en vermoeiende bezigheid.

Vliegmaatschappijen

Er zijn niet veel vliegmaatschappijen die een directe verbinding Amsterdam – Shanghai verzorgen, maar in ieder geval kun je terecht bij KLM, Aeroflot en Southern China. Je kunt veel geld op je vliegticket besparen door op internet prijzen te vergelijken en te zoeken op verschillende data. De prijzen voor je vliegtickets Shanghai kunnen namelijk per dag verschillen en zijn op vertrekdagen door de week meestal goedkoper dan in het weekend. Ook kan het de moeite lonen om te kijken wat de mogelijkheden zijn als je vertrekt vanaf Düsseldorf of Brussel.

Bekijk nu de beste Shanghai vakantie aanbiedingen

Vliegveld Shanghai

Vliegtickets Shanghai

Voor de binnenlandse vluchten vlieg je via Luchthaven Hongqiao

In Shanghai zijn er twee luchthavens; Hongqiao ten westen van de stad, dat alleen gebruikt wordt bij binnenlandse vluchten, en Pudong ten oosten
van de stad, waar de Europese vluchten landen. Deze luchthaven bestaat uit twee terminals. Op terminal 1 landen de vliegtuigen van KLM en Air France en British Airways, Air China en Lufthansa komen altijd op terminal 2 aan. Na het afhalen van de bagage en de controle e.d. loop je naar het gebouw dat tussen de twee terminals in ligt en daar heb je verschillende mogelijkheden om naar de stad te gaan. Met de trein, de Maglev genoemd, ben je in 8 minuten in de stad. Op vertoon van je vliegticket kost een kaartje 40 yuan en deze trein vertrekt elk kwartier (maar niet tussen 22.00 en 6.30). De Maglev brengt je echter niet verder dan Longyang Road. Sinds 2010 kun je ook de metro nemen vanaf het vliegveld. Deze is goedkoper (7 yuan) en brengt je helemaal tot aan het Volksplein. Verder kun je natuurlijk ook de taxi of bus nemen.