Weer & klimaat Shanghai

Weer & klimaat Shanghai

Zonsopgang in Shanghai

Weer & klimaat Shanghai. Shanghai ligt aan de monding van de rivier de Yangtze, tussen de gigantische landmassa van China en de oceaan. De stad kent een vochtig subtropisch klimaat maar het weerbeeld staat onder constante invloed van deze ligging; daardoor regent het vrij vaak in Shanghai. Toch zijn er vier duidelijke seizoenen te onderscheiden en is het ene seizoen meer geschikt voor een vakantie dan het andere.

Voorjaar

Het voorjaar is een prima periode voor een vakantie in Shanghai. De natuur komt dan op een uitbundige wijze tot leven en overal zie en ruik je bloesem en bloemen. De middagtemperatuur ligt gemiddelde rond de 20 graden en in deze periode regent het relatief weinig. Maar als je in deze tijd in Shanghai bent, is het wel slim om een warme jas of vest mee te nemen want in de ochtend en avond koelt het nog flink af.

Bekijk nu de beste Shanghai vakantie aanbiedingen

Zomer

Weer & klimaat Shanghai

Blauwe luchten in de zomer in Shanghai

Het weer en klimaat Shanghai maken de zomermaanden minder geschikt voor een bezoek aan de stad, zeker tijdens de maanden juli en augustus. De temperaturen stijgen dan regelmatig tot ongeveer 40 graden en door de hoge luchtvochtigheid is het dan erg benauwd. Bovendien vallen er tijdens de zomer vaak flinke stortbuien waardoor iedereen niet naar buiten moét, binnen blijft.
Najaar

De herfst, en dan vooral de maanden oktober en november, zijn ideaal om naar Shanghai af te reizen. De temperatuur is aangenaam en er valt maar weinig regen. Maar ook hier geldt dat warme kleding geen overbodige luxe is omdat het gedurende de nacht flink afkoelt.

Winter

Shanghai kent milde winters met een enkele, zeldzame sneeuwbui. De middagtemperatuur is gemiddeld zo’n 10 graden. Als je daar geen moeite mee hebt, is de winter eigenlijk heel geschikt voor een reis naar Shanghai; er valt in deze periode maar weinig regen en de stad, en dus ook de attracties, zijn dan lekker rustig.

Weer & klimaat Shanghai; beste reistijd

De beste tijd voor een heerlijke vakantie in Shanghai is gedurende de maanden maart, april, mei en in het najaar tijdens de maanden oktober en november.